Produkter för en enklare vardag

Om mig

Hej och välkommen till sjukvårdsbutiken!

Jag som jobbar här heter Carina, trevligt att ni tittar in på min sida.

Hos mig är du som kund alltid viktig. För mig är inga frågor konstiga, det jag inte kan hjälpa till med att lösa ger jag er råd på vart ni eventuellt kan vända er nånstans. Jag har lång erfarenhet av utprovningar på stödstrumpor/kompressionsstrumpor , ortoser för knä, rygg, fotinlägg och mycket mer.

I butiken på Norra Torngatan 7 Lidköping kan du även hitta enkla och praktiska hjälpmedel. På hemsidan så ser du alla mina produkter, det mesta finns i butiken men en del är beställningsvaror. Du är välkommen att ringa eller maila.

Med vänlig hälsning Carina

Fakta om Fritt Val

Fritt Val av hjälpmedel är till för att du eller en anhörig till dig ska kunna välja vilket hjälpmedel du vill ha. Inte bli ”tilldelad” en produkt som landstinget upphandlat. Ett exempel. Om du idag har rollator eller ska få rollator av sjukvården i Stockholm så har du rätt att välja dig en egen rollator och för det få ett bidrag på 2500kr för utomhusrollator, eller 1400kr för inomhusrollator. Det är din ”förskrivare” som ska informera dig om fritt val och ge dig rekvisitionen som du sedan använder att köpa för. Läs landstingets broschyr om fritt val av hjälpmedel i Stockholm

Stockholm Läns Landsting och Sörmlands landsting samt Kronoberg har ett system som ger dig rätt att välja ett hjälpmedel. Vi har rollatorer från ledande tillverkare som du får helt utan kostnad, med stöd från ditt landsting, eller till mycket låg kostnad. Fråga oss om informationspaketet om ”Fritt Val” så får du veta allt du behöver. Maila till info@sjukvardsbutiken.com eller ring oss på 08 – 34 39 42 så berättar vi allt du behöver veta.

Här kan du se vilka bidrag som du har rätt till:

Stockholms landsting: Listan med hjälpmedel och bidrag 

Sörmlands landsting: Listan med hjälpmedel och bidrag 

Kronobergs landsting: Listan med hjälpmedel och bidrag