Köp- och leveransvillkor

Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 5 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid. Vi skickar beställningar med Postnord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på frakt företaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtat ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 450 kr för vårt arbete med hantering av varorna. Fraktkostnaden för en beställning är fast beroende på om vikten/storleken av försändelsen, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. 

Ångerrätt/Retur/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt till vår kundtjänst, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Som kund har du rätt att undersöka produkten/produkterna innan beslut tas om eventuell retur. Undersökningen ska göras med varsamhet och ej mer omfattande än nödvändigt då produkten måste returneras i väsentligen oförändrat skick. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Returnera produkten i originalförpackning och i ett likvärdigt yttre emballage som produkten levererades i, detta för att minimera risken för skador vid retur. Vid ångerrätt/Retur är det du som kund som själv betalar frakten, returfrakten och står för returrisken. För återbetalning - ange ditt ordernr samt bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut.

Sjukvardsbutiken.com kan komma att debitera kunden eventuella extra kostnader som uppkommer vid ej kompletta returer, alternativt ej acceptera returen. Kunden står alltid för skador som kan uppstå under returtransporten. Spara alltid följesedeln/ordererkännande/fakturan tills returen är avklarad.

Betalningsalternativ

Faktura 10 dagar, kunden måste ange giltig mejl-adress så vi kostnadsfritt kan skicka fakturan.

Porto tillkommer och visas i  kundkorgen.  

Order som överstiger 1000:- kronor kommer det att skickas en förskottsfaktura och när den är betald så skickas beställningen och order blir  reserverade så länge.              

Förskottsbetalning till Bank-Giro. Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Porto tillkommer och visas i kundkorgen.

Går även bra att betala med swish på telefonnummer 070-273 17 52  kommer till mig  Carina Ählström som äger företaget, skriv order nummer när du betalar med swish.

Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning till bank-giro .

Sjukvårdsbutiken Ählström AB: 556674-2564 och VAT-nummer: SE556674256401. Bankgiro: 5306-0703.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser GDPR.

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Produkter för en enklare vardag